niech ktoś mi jeszcze wytumacz
jaśko: Nierówność
x2−3x+2<=0
rozwiązuje to deltą, ale nie wiem jak narysować wykres
4 maj 21:30
ciezka: a ile wyszła delta?
4 maj 21:32
jaśko: 1
4 maj 21:32
Bystysz: x = 1 i x = 2, tak powinno wyjść. Teraz rysujesz parabolę przechodzącą przez 1 i 2, ramionami
skierowaną ku górze, bo a = 1 (gdyby było a <0 to ramiona do dołu). Patrzysz dla jakich X
wykres jest MNIEJSZY RÓWNY zero. I masz x należy <1, 2>
4 maj 21:32
Łukasz:
4 maj 21:35
jaśko: czyli jak było by −x2 ......... to wykres w dół
4 maj 21:36
Łukasz: już rysuję sec
4 maj 21:36
Łukasz:


DDDDDD
4 maj 21:38
jaśko: ach dzięki
4 maj 21:38