funkcja kwadratowa
Anna: Wykres funkcji kwadratowej f(x) = (x−3)2 − 2 nie ma punktów wspólnych z prostą:
A. y=−3
B. y=−1
C. y=1
D. y=3
jak to narysowalam to nic mi nie pasuje...
4 maj 21:26
dan: −3
4 maj 21:27
dan: masz q=−2 i ramiona skierowane w górę...
4 maj 21:27
Łukasz: OGÓLNIE
(x−p) + q
wiec tu q = −2
przed cala funkcja nie stoi minus, czyli parabolka U. na prosto: −3 nie zawiera sie w parabolce
4 maj 21:29
Anna: minusa nie zauwazylam... dzieki!

juz chyba przestaje liczyc te zadania bo pustka w glowie
4 maj 21:30