PROSTA, Sylwio chodź :)
Łukasz: Prosta o równaniu y = a ma dokładnie jeden punkt wspólny z wykresem funkcji kwadratowej
f (x) = −x2 + 6x −10. Wynika stąd, że
A. a = 3 B. a = 0 C. a = −1 D. a = −3
4 maj 21:11
Łukasz: auauau, widze, wspolczynnik kierunkowy, ta? −1?
4 maj 21:12
ciezka: tak by wychodziło ze wzoru
4 maj 21:14
Nikka: | | Δ | |
Prosta o równaniu y = − |
| ma jeden punkt wspólny z wykresem funkcji kwadratowej. |
| | 4a | |
Δ = 36−40 = −4
(wydaje mi się, że w y=a 'a' to nie jest to samo a co przed x
2, tu się akurat zgadza, ale
czy to nie przypadek)
4 maj 21:29
anex14: Jaka jest najmniejsza wartość funkcji kwadratowej f (x) =x2 +4x−3 w przedziale 0,3 ?
A. −7 B. −4 C. −3 D. −2
10 kwi 20:30