matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie dla koleżanki ;]
Amaz:
Pole mniejszego kwadratu, to P
1
=a
2
A pole tego czerwonego kwadratu to P
2
=(a
√
2
)
2
=2a
2
P
2
2a
2
No to:
=
=2
P
1
a
2
4 maj 21:10
motka54:
na to wychodzi ze tak
4 maj 21:12