Prosilabym o wytlumaczenie kilku zadan.
Klaudia:

Prosze o wytlumaczenie kilku zadan, bo mam do zrobienia a w ogole nie wiem jak z nimi ruszyc.
Zadanie 1.
Dany jest trapez prostokątny(rys.1). Wyznacz obwód tego trapezu, jezααeli miara kąta
przy wierzchołku B wynosi o 30 .
Zadanie 2.
Wyznacz pole trójkąta równobocznego, którego wysokość jest o 1cm krótsza od boku trójkąta.
Zadanie 3.
| | 15 | |
Wyznacz pole narysowanego prostokąta, jezeli |AB|=5y + |
| (rys.2) |
| | 2 | |
4 maj 21:08
Łukasz: jak b 30 stopni to c 60 bo na dole jest kat prostu
4 maj 21:09
Klaudia: Ok, dzieki zczailam, to : ) A to 2 i 3?
4 maj 21:16
Łukasz: hmmm 2 to chyba na zmiennych skoro nie ma liczb

ale moge sie mylic
3 nie mam pojecia
4 maj 21:28
undefined: w zad 3 ma wyjść może P=7?
4 maj 21:28
Łukasz: nie mam glowy do tego

oby do przodu jutro Panowie i Panie
4 maj 21:28
undefined: w 2 zad:
bok trójkąta = a
P=a2√3/4
h=a√3/2
i h+1=a... wystarczy podstawić
4 maj 21:31
undefined: @Łukasz, tak samo myślę

coś się tam napisze przecież xD
4 maj 21:32
Ewelina: No jesli jutro matura z matmy bedzie wygladala, jak dzisiaj z polskiego to porazka .
4 maj 21:39
Łukasz: my wcale swietoszka nie mielismy

buehehe. siara. no coz, na 30% to mysle, ze kazdy zaliczy.
bardziej sie obawiam matmy
4 maj 21:40
Klaudia: ja tez tak mysle : )
4 maj 21:41
Klaudia: Hahaha : D Wypracowania nie byly zle . : D Gorsze bylo czytanie ze zrozumieniem . : PP A raczej
pytania do niego. x D
4 maj 21:41