logarytmy
paula: LOGARYTMY

!
ile wynosi wartość wyrażenia:
36
log64 + 7
log716
4 maj 20:53
sylwia: 7log716= 16 (wzór w tablicach jest na stronie 2 )

a to pierwsze hmm
4 maj 20:55
sylwia: masz wynik? bo mi wychodzi 20

ale nie jestem pewna
4 maj 20:57
undefined: poprawcie mnie jeśli źle, ale chyba tak:
62log64+7log716=6log642+16=16+16=32
4 maj 20:58
Łukasz: z tego pierwszego 4?
4 maj 20:58
paula: undefined dzieki

sylwia kolega powyżej zrobił dobrze
4 maj 20:59
Łukasz: a jak on to zrobił?
4 maj 20:59
paula: nie bo muszą miec takie same podstawy tak jak to drugie ma 7
4 maj 21:00
paula: nie bo muszą miec takie same podstawy tak jak to drugie ma 7
4 maj 21:00
sylwia: własnie o tym tez myśałam undef.... dobrze jest
4 maj 21:00
sylwia: wzoryyy ludzie wzoryy!

wszytsko jest w tablicach
4 maj 21:00
paula: 6 podniósł do potęki 2 a to = 36 dalej rozwiązywał schematycznie
4 maj 21:01
Łukasz: no nie kumam, oświeć mnie ktoś
4 maj 21:01
sylwia: masz tablice w domu?
4 maj 21:02
Łukasz: hahaha no mam
4 maj 21:02
sylwia: otwórz na str 2 pierwszy wzór od góry
4 maj 21:03
sylwia: tam gdzie logarytmy
4 maj 21:03
undefined: ktoś nie wie jak? 36=62, potem ta dwójka leci nad czwórkę, z własności n*logax=logaxn
4 maj 21:04
Łukasz: ano!
4 maj 21:04
sylwia: hehe nomm
4 maj 21:05
undefined: jutro zdaję rozszerzoną matmę, także ten...

trenuję
4 maj 21:07
sylwia: uuuu współczujęę...
4 maj 21:07
Łukasz: trenuj

ja czekam na angol rozsz

byehehe
4 maj 21:07
Łukasz: ale z matmy jestem noga. PRAGNĘ ZALICZYĆ MATMĘ
4 maj 21:08