ile pieniedzy bedzie musiała zwrocic po upływie 12 miesiecy?
jutys: pani barbara wzieła w banku kredyt w wysokosci 14 000zł, oprocentowany 8% w stosunku rocznym.
prosze o rozwiazanie plis
4 maj 20:42
Lucyna: brakuje tu danych, np co ile naliczane są odsetki, moga być naliczane codziennie, mogą być
naliczane miesięcznie, albo kwartalnie tudzież rocznie... także to będzie 14000(1+8%n)n
n=1 jeśli to jest 8% naliczone po roku,
n=2 jeśli po pół roku
n=4 jeśli kwartał
n=12 jeśli miesięczna
n=360 lub 365 jeśli dzienna
4 maj 20:54