bezwzglednosc
asja: Sprowadz wyrazenie |x − 1 | + |x| − |−x + 1| do najprostszej postaci, gdy x ∊ (0, 1).
4 maj 20:38
motka54: |x−1|+|x|
4 maj 20:40
sylwia: −x+1=x=x−1 redukujesz i zostaje Ci sam x
Jak usuwasz "II" to poprostu zmieniasz znaki na przeciwne np Ix−1I= −x−1
4 maj 20:40
asja: jak?
4 maj 20:40
asja: aha dziekuje
4 maj 20:40
sylwia: −x+1** sorki
4 maj 20:40
sylwia: −x+1+x+x−1 * sorki ale dobrze jest tylko mi sie ALT nie wcisnoł i "+"nie zrobił
4 maj 20:42
Maja: nie pomyliłaś się w znakach ?
|x − 1 | + |x| − |−x + 1|
−x+1−x−x+1 ?
Sylwia ?
4 maj 20:57
Maja: ajć dobrze masz

zwracam honor
4 maj 20:58