a
Ela:
Godzio prośba rozwiąż równanie x+x3= 1+x2
4 maj 19:04
Svanar: a inni nie moga ? bo chciałem pomóc:
x3−x2+x−1 = 0
(x−1)3 = 0
x = 1
4 maj 19:05
MeG:
4 maj 19:05
Svanar: o Ela.... ale dojebałem....
cale rownanie zle
4 maj 19:06
Nikka: raczej x2(x−1) + (x−1) = 0
(x−1)(x2 + 1) = 0
x −1 = 0 lub x2+1 = 0 → x∊∅
x =1
4 maj 19:07
Svanar: x
3−x
2 +x − 1 = 0
x(x
2+1)−(x
2+1)=0
(x
2+1)(x−1) = 0
x=1 x
2+1>0 dla dowolnego x
LOL hahaha
4 maj 19:07
Svanar: raczej

stres przedmaturalny daje sie we znaki
4 maj 19:08
Ela: piszesz mature?
4 maj 19:21
Svanar: pisze
4 maj 19:22
Nikka: ja nie

mam już to za sobą
4 maj 19:22
Ela: to tak jak ja
4 maj 19:23