matematykaszkolna.pl
Czy zwykły szary człowiek będzie ją w stanie zdać? Kneau: Jak myślicie matura z matematyki na poziomie podst. będzie jutro trudna Jako że wchodzi ona w tym roku może byc albo dobrze albo źle.. Jak myślicie?
4 maj 18:54
Jula: Ta matura to jest jedna niewiadoma.. jesteśmy rocznikiem ewidentnie testowym − jak będzie trudna to za rok zrobią łatwiejszą. Jak będzie za łatwa − za rok podwyższą standardy tego jakże boskiego i cudownego egzaminu.. Czyli będzie albo łatwa, albo przeje**na
4 maj 18:57
Svanar:
 1 
ale nie zdalo

, wiec cos latwiejszego raczej
 4 
4 maj 18:57
Kneau: hehe to za dużo się nie dowiedziałem..
4 maj 18:58
Jula: 1/4? co Ty gadasz, ponad 58% maturzystów nie zdało.. Idąc Twoim tokiem myślenia Svanar na maturze będzie dodawanie i odejmowanie, mnożenie co najwyżej. (;
4 maj 18:59
Ali: myślę, że będzie łatwa. I stopniowo będą podwyższać poziom. Jako rocznik testowany niektórzy ludzie zacieli się uczyć matmy od tego roku. Więc wątpię aby pozwolili sobie na ryzyko bardzo słabej zdawalności
Svanar: nie no .... 25−30% nie zdalo emotka jakby 58 nie zdalo to komar by byl
Kneau: moim zdaniem te 30 % to nie jest duzo i pewnie dowalą trudną, a ja z matematyki nie jestem mistrzem i mogę nie zdać... Powodzenia jutro!
4 maj 19:01
Svanar: nie sadze, IMO chca żeby sie pomysł spodobał, wiec troszke latwiejsza
4 maj 19:02
pinka: Sądze że damy radę w końcu próbna nie była taka zła. chociaz dzisiejszy polski powalił mnie na kolana Świętoszek hm jako jedną z pierwszych odrzuciłam możliwość wystąpienia tej lektury na maturze a tu niespodzianka. Tak może być dobrze albo żle może dadzą trudniejsze zadania niz na próbnej , chcą zobaczyć czy do tej pory nauczyliśmy sie czegoś czy może nie. dlaczego musimy robic za króliczki doswiadczalne. ale będzie dobrze , musi być. POWODZENIA
Jula: Ja słyszałam 58.. no cóż.. Nawet jeśli 30% nie zdało to teraz pomyśl ilu wśród tych 70% było na granicy 15pkt.. Ja akurat zaszalałam bo udało mi się ustrzelić AŻ 48%!
Svanar: heh 98...
4 maj 19:03
paula: ajć mam nadzieję ze jakoś nam pójdzie...ja z matmy noga jestem ale w tym roku przyłożyłam sie troche , chociaż i tak z jeszcze wieloma zadaniami mam problem, cóż zycie emotka
Jula: 98%?!
paula: ja na próbnej 42% bez żadnej nauki...boje się że jutro dowalą coś ciut extra trudniejszego
4 maj 19:04
Kneau: ja mam z większością zadan problem i jak zrobią trudną to tyle... choc liceum profliowane jestem..
4 maj 19:04
Nabuchdonozor: a ja przypuszczam ze zadania będą tak ułożone ze łatwo będzie złapać do 40% żeby trochę ludzi zdało ale żeby walnąć z 80% to trzeba sie będzie nagimnastykować emotka
4 maj 19:05
Svanar: nom 98 nie dadza drudnej emotka
4 maj 19:05
Jula: Módlmy się o prawdopodobieństwo za 6pkt (ostatnie zadanie) albo o geometrię!
4 maj 19:06
paula: ja prosze tylko o 31% nic więcej hehe
4 maj 19:06
Jula: Svanar, chylę czoła, podziw..
4 maj 19:07
Kneau: heheh 40−50 % i jestem w niebie emotka
4 maj 19:07
pinka: TYLKO NIE PRAWDOPODOBIEŃSTWO .to dla mnie czarna magia
4 maj 19:09
Svanar: Kneau: heheh 40−50 % i jestem w niebie ja tak z polskim mialem
4 maj 19:09
malinaa18: ja tez
4 maj 19:10
Jula: Szkoda że nie ma maty praktycznej.. niektórzy z ciągów i kątów rozwartych są bardzo dobrzy hahaha
4 maj 19:10
Wydi: Do wszystkich wiadomości... Próbną maturę przeprowadzoną przez CKE w listopadzie 2009r. (co jest podane oficjalnie, lepiej przeczytać niż rozsiewać plotki) ZDAŁO 76% wszystkich przystępującychemotka
4 maj 19:12
Kneau: akurat polski i angielski to najmniejszy ból u mnie bo na próbnych były granice 70% bez przygotowań ale za to matematya SZOK !
4 maj 19:12
Wydi: co do jutrzejszej podst. maty też uważam że będzie łatwaemotka
4 maj 19:13
Svanar: no to moje 25% niezdanych to nie bylo zle emotka
4 maj 19:14
Jula: Wydi, no to z tymi 58% zrobili mnie w ciu.. w głupka Ale i tak pewnie większość z nich była na granicy 30%.. łeee, ja zamiast się uczyć to siedzę i lecę w kulki..
paula: ja do tej pory nie czaje tego prawdopodobieństwaaa....co za gów** zreszta jak 3/4 matmy
Wydi: byłeś bardzo blisko Svanar emotka 1pkt procentowy
4 maj 19:15
Kneau: z tego co widzę jak piszecie wychodzi na to ze jutro matura bedzie łatwiutka
4 maj 19:17
Wydi: Moją informację czerpię ze strony CKE − nawet na maturze dzisiaj to było napisane żeby chłamu nie czytać tylko szukać info w FBI, Watykanie, KOngresie. Wyciągać wnioski, niby matura to bzdura a przynajmniej z dzisiejszego tekstu można się było dowiedzieć nad czym pracują naukowcy w rozbudowie komputerów
4 maj 19:18
Wydi: nom pierwszy raz po kilkudziesięciu latach więc nie ma się co dziwićemotka
4 maj 19:19
Svanar: xD od 9 lat nad tym i nic nie pokazali ? to z 2001 tekst byl
4 maj 19:19
Jula: Dostałam prezent na nk i nie wiem od kogo emotka hahahaha
4 maj 19:21
Kneau: pewnie wielbiciel jakis z czasem sie dowiesz ^^
4 maj 19:22
Wydi: Niby masz racje ale widzisz jaka u nas w kraju jest droga od wynalazku do sprzedawania produktu w sklepie w końcu coś się ukaże, najpierw pewnie na zachodzie bo my tylko potrafimy kopiować a jak już coś wynaleziemy czy odkryjemy to sprzedajemy patent obcokrajowcom. żenada!
4 maj 19:23
Kneau: a jak ze ściąganiem bylo u Was bo u mnie koleś zjechał pół wypracowania z komórki za pomocą pakietu neta
4 maj 19:23
Jula: Powaga? U nas tylko szepty.. znaczy się, ktoś po cichu pod nosem "molier.. to średniowiecze, prawda?' a że nie jestem obojętna na los innych to z drugiej strony sali szepnęłam mu "BAROOK", co potwierdza tezę, że egzaminatorzy są ślepi i głusi To samo z tym telefonem.. Myślicie, że da radę napisać smsa do korepetytora?
4 maj 19:26
Kneau: myslę że tak ale nie ma co ryzykować emotka lepiej sciągnąc od kolegi który ogarnia matme zadanka a,b,c,d. a otwarte sammu próbować.
4 maj 19:28
Nabuchdonozor: Kneau a pisaliście na dużej sali gimnastycznej czy w klasach? My piszemy w klasach wiec ciężko byłoby wyjąć koma, nie odwarze się chyba
4 maj 19:28
Nabuchdonozor: Ja już wszystkim mówiłem że mają kart odpowiedzi kłaść tak aby ich nie zasłaniać plecami, może uda sie coś zerżnąć z abcd
4 maj 19:29
Kneau: w klasach oczywiście. Ci którzy siedza w ostatnich ławkach maja luz totalny emotka bo nauczyciele nie mogą chodzic po klasie
4 maj 19:30
Kneau: ja mam tyle fajnie ze przede mna siedzi koles co najlepiej ogarnia matme i ma 4
4 maj 19:31
malinaa18: tyle ze sa rzedy wiec nir bardz wam sie uda
malinaa18: widac to po 1 zadaniu
Jula: Luz? U nas w klasie (co prawda dosyć obszernej) było 6 nauczycieli 2 z tyłu, dwóch z boku i dwóch z przodu. Być poetą i pisz wiersze, ściągnij wypracowanie z komórki czy napisz smsa a masz maturkę w dupie..
kasia: ja jestem noga z matmy a probna na 82% napisalam bez przygotowania glupi to ma jednak szczescie
4 maj 19:33
paula: a mnie w 1 usadzili.... egzaminatora prawie łokciem ,,macałam,, ja nawet ściąg nie mam bo nie chce mi sie robic, ide na zywioł
4 maj 19:33
Nabuchdonozor: a jutro zasiadamy na tych samych miejscach? chyba znów bedzie losowanko
4 maj 19:34
kasia: a my losowalismy miejsca...
4 maj 19:34
Jula: Paula, jak jutro też będziesz się macać z egzaminatorem to maturę masz zdaną Nawet prawdopodobieństwo nie będzie takie straszne.. XD
4 maj 19:36
paula: ale on nie byl tak bardzo chetny zajęty wręcz czytaniem jakiś bzdet jutro na bank nas inaczej pousadzają
4 maj 19:38
Jula: Paula, idź na całość, ubierz większy dekold!
4 maj 19:39
paula: hm no moze ze dwa guziczki rozepne a tak na szczęście
4 maj 19:40
malinaa18: hhaahahahahxDDDD i mini konieczniexd
4 maj 19:43
paula: mini juz do jutra nie skombinujeee łeeee
4 maj 19:44
malinaa18: to opiete spodnie
4 maj 19:45
Jula: Pożyczę Ci moją! Ja dzisiaj byłam w mini , ale za mną siedziała tylko jakaś stara gruba baba.. nie przydała się.. Paula, zawsze możesz pociąć starą długą albo zrobić z eleganckich spodni króciutkie szorty.. i.. vouala! emotka
4 maj 19:47
Kneau: właśnie ! emotka wtedy na pewno egzaminator inaczej będzie się odnosił do Cb
4 maj 19:52
paula: on pomyślał raczej ze jakaś nienażarta jestem... tak mi dzis burczało na polskim ze sie spoglądał cały czas na mnie emotka
4 maj 19:54