matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
e
Ela:
Prosze Cię Rumpfy o rozwiązanie. LICZBA 3 do potęgi 8/3 razy
3
√
9
dziewięć do potęgi 2 jest równa odp. to 3
4
4 maj 18:41
Godzio:
3
8/3
* (
3
√
3
2
)
2
= 3
8/3
* 3
4/3
= 3
12/3
= 3
4
4 maj 18:43