matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rówanie
karolek:
Prosta o równaniu y = 5x−m+3 przechodzi przez punkt A = (4;3) wtedy m =
4 maj 18:13
ostr.:
wystarczy, ze za y podstawisz 3 a za x 4 i wyliczysz m, a wiec 3=5 * 4 − m + 3 3= 23 − m m= −20
4 maj 18:19