matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
e
Ela:
Liczba 30 to p% liczby 80, zatem a)p<40 b) p=40 c)p=42,5 d)p>42,5 prosze z rozw.
4 maj 18:08
dan:
a)p<40
4 maj 18:09
dan:
30− x 80 − 100 % mnożysz to na krzyż:
30*100%
x=
80
4 maj 18:10