sebii: oblicz 220 i 440
4 maj 18:01
Lothar: 220=410
o ile masz je pomnożyć to wyjdzie ci 450
4 maj 18:02
ziomal: 220=24*24*24*24*24=5*16=80
4 maj 18:03
ziomal: 440=(22)40=280=24*20=16*20=320
4 maj 18:04
ziomal: nie wiem czemu mi te zera robi −.−
4 maj 18:05
gereg: aha o to chiodz a dlaczego nie moze byc np 2
2 i za nawiasem do 40
4 maj 18:07
ziomal: wlasnie tak napisalem

tylko te zera nie dalo w potedze
4 maj 18:09
ziomal: 440=(22)40=280=etc
4 maj 18:10
gereg: no wlasnie ja sie tak uczyłem
4 maj 18:11
pinka: z 2 do 20 otrzymujemy :
4do 10 x 4 do 40 . mając te same podstawy dodajemy do siebie potęgi
wynik 4 do 50
4 maj 18:44