matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
m
Michałłłł:
czeorokąty ABCD i APQR są kwadratami. Udowodnij, że [BP]=[D]
4 maj 17:54
Michałłłł:
[BP]=[DR]
4 maj 17:56
Michałłłł:
to trzeba udowodnic
4 maj 17:57
maxiol77:
podobienstwo trójkątów ABP i ADR AB= AD AR = AP WIĘC DR = PB
4 maj 18:00