ciąg geometryczny
kasieńka:): Trzeci wyraz ciągu geometrycznego jest równy 4, a piąty wyraz tego ciągu jest równy 1. Ile
wynosi pierwszy wyraz tego ciągu?
4 maj 17:38
Rumpfy:
a3 = 4
a5 = 1
an = a1 * qn−1
4 = a1 *q2
1 = a1 *q4
4 maj 17:40
Godzio: a3 = a1 * q2 = 4
a5 = a1 * q4 = 1
a1 * q4 = 1
a1 * q2 = 4 rozwiąż ten układ
4 maj 17:40
kasieńka:): No ale jaki jest wynik?
4 maj 17:41
Rumpfy: a to juz sobie oblicz

matury za Ciebie nie napisze
4 maj 17:41
kasieńka:): Dziękuję bardzo
4 maj 17:43
kasieńka:): Nie wychodzi mi to:(
4 maj 17:47
4 maj 17:49