matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.....
.....:
a
√
2
r=
r=6
2
a
√
2
6=
2
12=a
√
2
12
a=
√
2
12
√
2
a=
2
a=6
√
2
→ pole = a
2
a
2
=36*2=72 (
√
2
*
√
2
=2)
4 maj 17:36
Svanar:
dobrze
4 maj 17:37