matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Praca kontrolna
morro:
1. Miejscem zerowym funkcji f (x) = 3x +b jest liczba x =
1
2
wyznacz b 2. Sprowadz do postaci kanonicznej wzor funkcji f (x) =
1
2
* 2 − x − 12 3. rozwiaz rownania a) 6 x
2
+ 5x − 6 = 0 b) x
3
+ 3 x
2
+ 2x + 6 = 0
4 maj 17:21