j
ewa: Adam pojechał rowerem do szkoły,a wracał po lekcjach pieszo.Na wykresie przedstawiono przebytą
drogę w zależności od czasu.
a)z jaką prędkością w km/h adam jechał rowerem
b)z jaką prędkością w km/h adam wracał pieszo
c)z jaką prędkością średnią adam odbył drogę dom−szkoła−dom
Nie umiem narysować wykresu to są dane:
400m przejechał w 2 min
800m w 4min
1200m w 6min
1400m w 8min
1600m w 10min
1800m w 12min
2000m w 14min
2200m w 16min
2400m w 18min
4 maj 17:15
Rumpfy: jak do sciany.
4 maj 17:15
robinka: o co Ci chodzi rumpfy ?

przecież ona pyta jak to rozwiązać?
4 maj 17:18
robinka: a)V= s/t
V=400/120= 40/12= 20/6 m/s= 20/6 *3,6 km/h =12 km/h
chciałabym zobaczyć jakiś zarys wykresu.
4 maj 17:19
ewa: dzięki robinka tylko ty mnie rozumiesz
4 maj 17:20
4 maj 17:26
robinka:

cz ten wykres wygląda mniej więcej tak ?
4 maj 17:42
Rumpfy: wektorki zapomnialas
4 maj 17:43
undefined:

szkoda że tak szybko z takiego fajnego forum robi się kolejny śmietnik, przez niektórych

Może admin powinien pomyśleć o warnach...
m−droga w metrach,
s−czas w sekundach
troszkę nieczytelny wykres, ale zarys punktowy chyba jest...
4 maj 17:58