matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
po
Paweł:
Liczba x= −7 jest miejscem zerowym funkcji liniowej f(x) =(3−a) x+7 dla a=−7 a=2 a=3 a=−1
4 maj 17:06
kalafiorowa:
f(−7)=0
(3−a)*(−7)+7=0 −21+7a+7=0 7a=14 a=2
4 maj 17:08
robinka:
a=2
4 maj 17:08