matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
q
Gosia:
Prosta L ma równanie y= 2x−11. Wskaż równanie prostej równoległej do L . a) y=2x b) y= −2x c) y= −1/2x− ułamek d) y=1/2x ułamek
4 maj 16:53
Godzio:
Odp: a − ponieważ a
1
= a
2
w prostej równoległej
4 maj 16:56