luis : prosze o pomoc...
Na kongres naukowy przybyło 100 matematyków, z których 85 władało językiem angielskim, 80
francuskim, 70 niemieckim, a 66 rosyjskim. Czy wśród matematyków był taki, który władał
czterema językami?
10 gru 20:17
gaga:
Był taki jeden co władał czterema językami
bo
100 - 85 =15
100 - 80= 20
100 - 70= 30
100 - 66= 34
-------
99
100 - 99= 1
11 gru 01:28
b.: co najmnej 1, bo mogłoby być ich więcej...
11 gru 15:13
gaga:
No taaaaaK

! pytanie było czy jeden ?
11 gru 15:15
12 gru 16:23
12 gru 16:32
luis: i to jak... dziekuje jeszcze raz
12 gru 16:38