matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
xoxo:
Oblicz odległość punktu A od środka odcinka BC, gdzie A = ( 1,3), B = (4,7), C = (−2,−3) .
4 maj 16:42
damorka:
x
B
+x
C
y
B
+y
C
S
BC
= (
,
) = (1,2)
2
2
Teraz obliczasz długość odcinka S
AB
A ze wzoru podanego tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
4 maj 16:48
Anulka:
wystarczy polixczyc długość odcinak
4 maj 16:52
xoxo:
dzieki wielkie
4 maj 16:52