równanie
Piotrek: Równanie I x+3 I +2 = 0 jest a.sprzeczne b.tożsamościowe c.ma jedno czy d 2 rozwiazania....
moim zdaniem ma 2... mam racje czy sie myle

?
4 maj 15:45
Jack: pamiętaj że moduł jest zawsze nieujemny. Wiec dodasz do (jakiejkolwiek) liczby nieujemnej
liczbę 2, to....
4 maj 15:46
Piotrek: nie rozumiem
4 maj 15:47
Piotrek: i jaki znowu moduł
4 maj 15:49
bzzz: tzn że to równanie nie ma rozwiązania, moduł albo wartość bezwzględna to jest odległość albo
długość, czy wyobrażasz sobie, że |x+3|= −2 ? czyli inaczej czy znasz jakąś odległość równą −2
km np?
4 maj 15:50
robinka: |x+3|=−2
|x+3|≥0
moduł jest zawsze liczbą nieujemna ,czyli jest to równanie sprzeczne odp. a
4 maj 15:50
Piotrek: czyli bedzie sprzeczne tak

?
4 maj 15:51
bzzz: tak sprzeczne.
4 maj 15:52