tekstowe
Ania: Dwaj robotnicy opracowali by projetk przez 12 dni . Jeden z nich po 10 dniach musiałwyjechac i
drugi dokonczyl prace sam w ciagu 5 dni.W ciag ilu dni kazdy z nich mogl wykonac ten projekt
pracujac samodzielnie?
Prosze o pomoc.
4 maj 15:34
Ania: Hallo
4 maj 15:44
robinka: a masz do tego może odpowiedź ?
4 maj 15:48
Svanar: 30 i 90 mi wychodzi
ale chyba zle
4 maj 15:52
Ania: Wynik to 30 i 20 , kurde jak sie oblicza tego typu zadania ?
4 maj 15:56
Svanar: hehe dobrze mam
4 maj 15:57
Ania: to weź mi podeślij wraz z wytłumaczeniem jak dla łomnej osoby...
4 maj 15:58
Svanar: ale ja to tak " na chama" troche robilem
4 maj 15:59
daga: 112=(1x+1y)
1=10(1x+1y)+5x
z tego uklad rownan i wychodzi x = 30 y = 20
4 maj 16:00
Ania: za bardzo nie rozumiem tego
4 maj 16:01