funkcja
pytajnik: |x| − |y| = 5
Zbior rozwiazan , moze byc rysunek
4 maj 15:01
dan: |y|=|x|−5
4 maj 15:05
robinka: ja bym zrobiła najpierw przypadki
1. x≥0 i y≥0
x−y=5
x−5=y
2. x<0 i y<0
−x+y=5
5+x=y
3. x≥0 i y<0
x+y=5
y=5−x
4.x<0 i y≥0
−x−y=5
−x−5=y
4 maj 15:06
dan:

|y|=|x|−5
4 maj 15:08
pytajnik:

pol lewej stronie jest −5 , tyylko nie wiem jak to zapisac.
Molgby ktos na tym rysunku wskazac zbior rozwiazan?
4 maj 15:09
pytajnik: ubiegles mnie. A da sie to jakos inazej zapisac zapisac , w stylu ze x∊(...) itp
4 maj 15:11
robinka: x∊(−∞.−5>v<5;+∞)
y∊R
4 maj 15:13
pytajnik: ok a
y<3x+2
wiedzac ze przechodzi przez A(0,2) i B(−2/3 , 0 )
to zbiorem jawi sie nastepujaco x∊(−∞, −2/3 )?
4 maj 15:17
Svanar: tyle ze to nie jest funkcja u pytajnika
4 maj 15:18
pytajnik: " przedstaw ilustracje nierownosci 3x−y+2>0
4 maj 15:29