Znajdz pierwiastki wielomianu W(x) i określ ich krotność
moni: W(x)=(x+1)5+(x+1)4
4 maj 13:43
Svanar: (x+1)2 (x+2)
−1 4−krotny
−2 pojedynczy
4 maj 13:44
moni: Przepraszam, czy mógłbyś bardziej rozpisać skąd to się wzieło?
4 maj 13:47
Svanar: aj aj
ma byc (x+1)4
wyciagam (x+1)4 przed nawias
4 maj 13:48
Wydi: W(x)=(x+1)4(x+1+1)=(x+1)4(x+2)→ x=−1 lub x=−2
4 maj 13:55
Svanar: ale ty to ladnie rozpisales
4 maj 13:56
Wydi: hehe

jak polski? ja pisałem 2 temat
4 maj 13:57
Svanar: same.... teraz czekamy na wyniki
4 maj 13:58