jak rozwiazać tego typu zadania?
matura: Jeżeli punkt A=(p,4), należy do wykresu funkcji określonej wzorem f(x)=13+p, to p=?
4 maj 13:15
Godzio: a gdzie jest x

?
4 maj 13:17
matura: przy
13, sorki
4 maj 13:18
4 maj 13:25
matura: aha, czyli w takich zadaniach wystarczy podstawic wartosci z danego punktu do funkcji i
wyliczyc? ok dziekuje
4 maj 13:30
Ja: czy przy 13x pod x nie powinnismy podstawic 4 ?
4 maj 13:37
matura: chyba nie bo 4 to wartosc dla y
4 maj 13:38
Ja: ok juz rozumiem
teraz zkumałem hehe
4 maj 13:44