ciagi liczbowe
Antonina 66: hej! Mam takie to zadanko
Sklep meblowy oferuje meble na raty za 8400. Raty można dokonać na dwa sposoby:
1 sposób= 1120 a każda następna będzie równa o 20 zl niższa od poprzedniej lub:
2 sposób wzrost raty będą równe i wynoszą 8,1/3 % ceny 8400.
Ile miesięcy nalewy spłacać meble? Według wariantu a lub wariant b.?
Ile wyniesie najmniejsza rata i ile będzie wynosiła rata równa?
Obliczy 8 1/3 procent z 8400. wynik ten co będzie i ile miesięcy będą spłacane.
arob, eta bogdan Basia ,Godzio liczę na pomoc.
Pilnie
4 maj 11:47
Antonina 66: Mateusz tez może pomoc jestem niepełnosprawną mam problemy z pisaniem
Dziękuje
4 maj 11:50
Antonina 66: Proszę o pomoc z tym zadankiem
4 maj 12:10
wieprz: 1 sposob ciag arytmetyczny malejacy, znasz r, a1 do wzoru na sume podstaw 8400
4 maj 12:13
Antonina 66: nie za bardzo kumam
4 maj 12:16
wieprz: 8400=(1120 − (n−1)20n)/2, oblicz n (ilosc mies)
4 maj 12:18
wieprz: 2 przypadek : ilosc mies :
8400/(25/300)
4 maj 12:19
wieprz: sory : 2 przypadek 300/25 = 12 mies
4 maj 12:23
wieprz: sory 2

: 8400=(1120 − (n−1)20)n/2, oblicz n (ilosc mies)
4 maj 12:26
Antonina 66: podaj mi link do tego działu abym na przyszłość wiedziała z czym to sie je Dzieki.
4 maj 12:31
Antonina 66: nie wyjdzie 12 miesięcy 18 popraw chyba, ze cos poknociłam
4 maj 12:35
Antonina 66: ciągi liczbowe
hej! Mam takie to zadanko Sklep meblowy oferuje meble na raty za 8400. Raty można dokonać na
dwa sposoby: 1 sposób= 1120 a każda następna będzie równa o 20 zl niższa od poprzedniej lub: 2
sposób wzrost raty będą równe i wynoszą 8,1/3 % ceny 8400. Ile miesięcy nalewy spłacać meble?
Według wariantu a lub wariant b.? Ile wyniesie najmniejsza rata i ile będzie wynosiła rata
równa? Obliczy 8 1/3 procent z 8400. wynik ten co będzie i ile miesięcy będą spłacane. arob,
eta bogdan Basia ,Godzio liczę na pomoc. Pilnie
4 maj 12:47
Antonina 66: 6 miesięcy,tak. poprawcie
4 maj 13:03