proszę o rozwiązanie ;)
ktos: 2(2−x)<−x(x−3)
3 maj 23:08
3 maj 23:09
ktos: dzieki za rade ale mi chodzi tylko o samo x
3 maj 23:56
ktos: wyszlo mi x1=5−√412 ; x2=5+√412. czy ja to dobrze zrobilam?
4 maj 00:00
kos:

4−2x < −x
2 +3x
x
2−3x −2x +4<0
x
2 −5x +4 <0 Δ= 25 −16 = 9
√Δ= 3
ramiona paraboli do góry , wybierasz wartości z pod osi bez miejsc zerowych
( ujemne ,bo <0)
odp:
x€ ( 1, 4)
4 maj 00:31
ktos: dzieki
4 maj 04:47
dan: kos źle to zrobiłeś powinno być x∊(
∞,4)
4 maj 07:38
ktos: wydaje mi sie ze kos dobrze zrobil bo fakt ramiona sa w gore ale znak jest < to liczy sie to
pod osia . kto ma racje kos czy dan?
4 maj 20:45
Eta:
na 100%
kos
4 maj 20:47
ktos: dzieki
4 maj 21:17
michał: bardzo dobrze rozwiazane
4 maj 21:25