rozwiąż zadanie ;)
ktos: 3x2−4x−2=0
3 maj 23:04
3 maj 23:08
ktos: dzieki . ale chcialam poznac x . mam rozwiazane ale wole sie upewnic
3 maj 23:39
ktos: x1=2+2√103 ;x2=2−√103 tak mi wyszlo
3 maj 23:53
4 maj 00:22
ktos: dzieki
4 maj 04:48
ktos: mi wyszlo tak Δ40 √Δ=2√10 ; x1=4+2√106=2(2+√10)6 =2+√103 ; x2
=2−√103 .widze ze wczoraj zle okreslilam x1.
4 maj 21:01
ktos: czy ktos moze stwierdzic kto ma racje ktos czy kos ?
4 maj 21:16
sylwia: zaraz napiszę...
4 maj 21:18
Łukasz: gdzie się podziałaś Sylwio?
4 maj 21:19
sylwia: a=3 b=−4 c=−2
Δ=40
√Δ=2√10
x1=2+√10
x2= 2−√10
4 maj 21:21
sylwia: podzielić na 3
4 maj 21:22
sylwia: czyli dobrze było

NO JESTEM JESTEM
4 maj 21:23
maja:
2(1+√10)
−−−−−−−−−−−−−−
x1 = 3
2(1+√10)
−−−−−−−−−−−−−
x2= 3
4 maj 21:27
maja: to czasem nie będzie tak
4 maj 21:29
dan: ktos dobrze napisał... co wy pijecie?
4 maj 21:30
adam: ktos sylwia maja dobrze maja
4 maj 21:32
ktos: ok czyli mam dobrze . dzieki
4 maj 21:39