podaj dziedzine
ktos: f(x)=x−4√6−4
3 maj 21:44
3 maj 21:47
ktos: x w mianowniku nie ma tylko mam tak w zadaniu
3 maj 21:49
Godzio:
Df = R
3 maj 21:51
ktos: dzieki .a moze jeszcze jedna dziedzine? x+2x2−2x
3 maj 21:57
Godzio: x2 − 2x ≠ 0
x(x−2)≠0
x ≠ 0 i x ≠ 2
Df = R − {0,2}
3 maj 22:02
ktos: dzieki mialam tak zrobione ale wolalam sie upewnic
3 maj 22:12
ktos: mam jeszcze jedno jezeli mozna

Ix+6I>1 czy x bedzie nalezalo do dwoch przedzialow
3 maj 22:20
olaaa: x+6>0 v x+6<−1
3 maj 22:21
kos:
x+6 >1 lub x+6 <−1
x > −5 lub x < −7
x€ ( −∞, −7 ) U ( −5,∞)
3 maj 22:23
ktos: to czyli mam dobrze . dzieki dzieki dzieki.pare osob na mnie liczy wiec wole sie upewnic.
3 maj 22:26
ktos: 4
211 odwrotna to
1170.tez nie wiem czy dobrze zrobilam
3 maj 22:29
Godzio:
| | 2 | | 46 | | 11 | |
4 |
| = |
| => odwrotna: |
| |
| | 11 | | 11 | | 46 | |
3 maj 22:31
ktos: a tak a moze bym dokonczyla to zadanie 4
211−1
111x
3√−8czy odwrotna to
1170
3 maj 22:39