kąty w okregu
kos: Suma miar kąta środkowego i kąta wpisanego opartych na tych samych łukach jest równa
180o
Jaka jest miara kąta środkowego?
a) 90o b) 120o c) 60o d)135o
3 maj 18:55
Svanar: 3α = 180
α = 60
kat srodkowy jest 2x wiekszy wiec 120 stopni
ODP B
3 maj 18:55
Wydi: x+2x=180
3x=180
x=60
więc kąt środkowy 2x=120 odp B
3 maj 18:56
Wydi: byłeś szybszy
3 maj 18:56
kos: dziękuję
3 maj 19:02
Svanar: szybkosc
3 maj 19:03
angelika: aby takie zadania byly na maturze

!
3 maj 19:05
Svanar: bajka
3 maj 19:05
kos: takie właśnie będą
3 maj 19:35
Wydi:
3 maj 19:38
Svanar: narazie polski
3 maj 19:39