Dla jakiego parametru (a) równanie nie ma rozwiązań.
razziel90: sinx=a2+1
3 maj 18:11
Svanar: a2 +1 ≥−1 ⋀ a2 + 1 ≤ 1
rozwiąż, cześć wspólną weź
3 maj 18:13
maxiol77: SVANAR A NIE ODWROTNIE? a2 +1 wieksze od 1 albo mniejsze od −1 w tamtych wartosciach juz nie
ma sinusów. popraw mnie jak mowie zle.
3 maj 19:15
Svanar: sinx przyjmuje wartości o <−1, 1> wiec raczej dobrze
3 maj 19:16
wieprz: maxiol ma racje
3 maj 19:16
wieprz: ale we zad jest, dla jakich jest brak rozw
3 maj 19:17
Svanar: nie rozumie was....
3 maj 19:17
Svanar: a kur..... nie przeczytalem
3 maj 19:17
Svanar: zle*
3 maj 19:17
Wydi: coś źle Wam wyszło

a
2>0
odp. a∊R\{0}
3 maj 19:18
Godzio:
wiemy że a2 + 1 > 0 więc stawiamy tylko 1 warunek
a2 + 1 > 1 => a ∊ R −{0}
3 maj 19:18
Svanar: maja być znaki przeciwne w moim rozwiazaniu

i ⋁ zamiast ⋀
3 maj 19:19
Wydi: rozwiązanie wychodzi tylko dla a=0 bo wtedy sinx=1
więc BRAK ROZWIĄZAŃ jest dla rzeczywistych bez zera
3 maj 19:19
wieprz: ? wydi zly tok myslenia, scanvar prawie dobrze tylko nie przeczytal :}
3 maj 19:19
dan: dla a∊(∞,−1) (−1,∞)
3 maj 19:20
Svanar: ja napisałem odwrotnie

dla jakich wartości a ma rozwiązanie xD
3 maj 19:20
wieprz: no wlasnie :}
3 maj 19:21
Svanar: na maturze będę dokładnie czytał
3 maj 19:21
Godzio: Co za dyskusja
3 maj 19:21
Wydi:
3 maj 19:22
Godzio:
dan z Twojego rozwiązania wynika że
a∊R − { −1 }
dlaczego

?
3 maj 19:22
maxiol77: 
)))))) POWODZENIA ZIOMKI
3 maj 19:37