zadanie tekstowe
ona: Liczba mieszkańców w pewnym mieście w ciągu ostatnich lat zwiększyła się średnio o 0,06% na rok
i obecnie wynosi około 200000.Zakładając, ze tempo wzrostu liczby mieszkańców nie zmieni się,
oszacuj ilu ludzi będzie mieszkać w tym mieście za 10 lat.
Byłby ktoś w stanie pomoc może?
3 maj 15:28
ona: chyba nikt nie lubi zadań tekstowych..?
3 maj 16:06
Lothar: | | p | |
procent składany, podstaw pod wzór Kn=K*(1+ |
| )n gdzie K=200000, p=0,06 a n=10 |
| | 100 | |
3 maj 16:08
ona: jakies mi kosmiczne wyniki wychodza
3 maj 16:18
ona: pomocyyy
3 maj 16:38