logarytmy
wiewi: liczba log 24 jest równa ? jak to się robi?
3 maj 14:59
dan: masz log1024 i do jakiej potęgi podniesiona liczba 10 wynosi 24
3 maj 15:01
dan: np. log10100=2 bo 102=100
3 maj 15:02
wiewi: no to jaka?
3 maj 15:04
dan: 1,3802112417116060229362445874286 z kalkulatora...
3 maj 15:06
wiewi: ale w odp jest :a) 2 log2 +log20
b)log6 +2log2
c) 2log6 − log12
d)log30 − log6
3 maj 15:11
Lothar: odpowiedź b) następnym razem podawaj całą treść zadania łącznie z abcd
3 maj 15:14
ciezka: odpowiedź wtedy możesz ustalić na podstawie wzorów jakie będziesz mieć w tablicach.
3 maj 15:15
olla: log 24 =
log (6 * 4) =
log6 + log 4 =
log6 + log22 =
log6 + 2log2
3 maj 15:20