10 gru 19:13
ASIA:
10 gru 19:34
kocham matme: pomocy....:(
10 gru 19:55
- gaga:
ma 25 lat i ta liczba ujemna to -1
10 gru 20:11
Dj Kichawa : jeśli coś można z tego obliczyć to chyba tylko zakres w którym mieści się jego wiek

chyba
x(x-50)+624<0
x
2-50x+624<0
Δ=4
x
1=23
x
2=27
zatem wiek tego gostka może się mieścić w zakresie (23;27) lat jeśli popełniłem błąd
to do 5 minut będzie sprostowanie wiec się nie martw
10 gru 20:12
Dj Kichawa : ja ty to zrobiłaś
10 gru 20:12
gaga: Bo
x(x-50)+624<0
x
2 -50x +624<0 a (x-25)
2 = x
2 -50x +625
czyli o jeden sie różnią
zatem x = 25 spr. 25(25-50)+624 = - 1
25*(-25) +624 = - 1
czy tak Dj

10 gru 21:47
gaga:
dobrze Dj x miedzy 23 a 27

tylko mogła być też 26
ale wtedy byłoby 26*(-24)= -624 i +624 = 0 a zero nie jest
l. ujemną

więc tylko 25 - latek
10 gru 21:52
b.: bo się Dj Kichawa pomylił: powinno być
x1=24
x2=26
czyli musi mieć 25 lat
11 gru 15:16
gaga: Fakt

nie liczyłam miejsc zerowych jest ok

"b"
11 gru 15:19