liczby
Jan: kilka łatwych zadań
1.Suma algebraiczna to suma jednomianów
2.Iloczyn sumy liczb e i f przez ich różnice jest równy e2 − f2
3.Równanie sprzeczne ma nieskończenie wiele rozwiązań
4.Układ równań nieozanczony ma nieskończenie wiele rozwiązań
5.Równanie x+3y=2
6.Jeśli po przekszatłacenie nierówność otrzymamy nierówność 0.6 to możemy wnioskować że
nierówność jest sprzeczna
7.Układ rownań jest układem nieoznaczonym
2x+y=6
4x+2y=6
8.Metoda przeciwnych wspólczynników to jeedna z metod potęgowania liczb ujemnych
9.Liczba − √7 podniesiona do potegi 0 to 0
3 maj 13:04
Jan: help me
3 maj 13:28
Jan: pomocy
3 maj 13:37
Jan: prosze
3 maj 14:18
jakija: ty sie nie dziw ze nikt nie odpisuje..bo nie podałąś polecenia...

chodzi tu o
wyznaczenia...prawda/fałsz ?
3 maj 14:22
Jan: tak
3 maj 14:27
jakija: 9. fałsz... bo cos do 0 to = 1...
8.fałsz...metado przeciwnych wspoloczynnikow słuzy do wyznaczania niewiadomych i ukladzie
rownan..
7..nie wiem ocb.
6.fałsz
5.ocb?
4.hymn...
3.fałsz... nie ma zadnego rozwiazania...
2.nie mam pojecia....
efe−f ...
1,nie wiem
3 maj 14:32
Jan: 
No dzieki

przyda sie
3 maj 14:34
Jan: a zna któs odpowiedzi na inne pytania
3 maj 14:48
Godzio: 2. (e−f)(e+f) = e
2 − f
2 Prawsa
4. prawda
5. ?

7. 2x + y = 6 /*2
4x + 2y = 6
4x + 2y = 12
4x + 2y = 6
fałsz, jest to układ sprzeczny
3 maj 14:54
Lothar: 2 prawda, wzory skróconego mnożenia
1 prawda
4 prawda patrz 7.
7 fałsz
3 maj 14:54