zadanie
_mAd_:

Odcinek AD ma długość 23 cm. Oblicz obwód trójkąta ABC.
Jak to zrobić?
3 maj 12:55
_mAd_: ?
3 maj 13:40
dan: nie za mało danych?
3 maj 13:41
_mAd_: No własnie .. nie wiem jak to zrobic bo tylko tyle jest podane
3 maj 13:45
_mAd_:
4 maj 09:29
ciezka: Ja bym kombinowała cos z długością r . Czy z tego rysunku wynika ,że r = BD
4 maj 12:01
kciuken: takiego zadania to ja w życiu nie zrobie
4 maj 15:21
Svanar: ludzie ludzie

wysztko ok w tym zadaniu

go TWIERDZENIE O STYCZNYCH
4 maj 15:24
Svanar: odpowiedz to 46, a wy myslec dlaczego
4 maj 15:25
Godzio:
4 maj 15:29
Svanar: widze ze godzio wie ;>
4 maj 15:29
Godzio: po tym " Twierdzenie o stycznych" to już każdy powinien to umieć ( przynajmniej sprawdzic w
internecie co to jest)
4 maj 15:31
Svanar: trzeba dac wskazówke i niech mysla, przed matura jak znalazl
4 maj 15:32
_mAd_: To jaka ta wskazówka

? BO ja naprawdę nie umiem tego zadania zrobić
4 maj 15:41
Svanar: przeczytaj Twierdzenie o stycznych
4 maj 15:42
Svanar:

AD = 23
AB = 23−x
AD = AE
AC = 23−x
OBWOD: AB + AC + 2x = .... dokoncz
4 maj 15:48
_mAd_: Ale jak obliczyc odcinek CB? Nie jestem maturzysta

nie miałam jeszcze czegos takiego.
4 maj 15:51
Svanar: CB to 2x
4 maj 15:52
_mAd_: O i wszytsko jasne

. Dzieki
4 maj 15:53
_mAd_: Hehe to ze CB to 2x to wiem

zadałam to pytanie gdy nie wiedziałam ze jest juz rozwiazanie i
glupio wyszło

dzieki

jeszcze raz.
4 maj 15:55