g analityczna
nat6: proszę o pomoc

okrąg styczny do obu osi układu współrzędnych, przechodzi przez punkt (−2,−9).
Jego równanie to: (x+5)
2 + (y+5)
2 = 25
Wyznacz cosinus kąta ASB, gdzie S jest środkiem okręgu, a B punktem styczności z osią OY.
3 maj 10:51
Orzech: A co jest a
3 maj 11:21
Orzech: Jeśli a jest tym punktem (−2,−9) to cosinus wyszedł mi 2√6/5
3 maj 11:22
nat6: A (−2,−9) sorka
3 maj 11:22
nat6: A (−2,−9) sorka
3 maj 11:22
nat6: w odpowiedziach cos = 3/5 ......
3 maj 11:23
Orzech: Poczekaj chwile po liczyłem na szybko
3 maj 11:27
Orzech: Dobrze jest w odpowiedziach
Wystarczy tutaj podstawić pod wzór cosinusów
3 maj 11:32
nat6: a możesz mi napisać jak to wyliczyłes?
3 maj 11:38
Orzech: (2√5)2=52+52−2*5*5*cosx
Wystarczy to wyliczyć
3 maj 11:44