matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
adaśko:
Wynacz wszystkie wartosci parametru m, dla ktorych reszta z dzielenia wielomianu W(x)= x
3
- 2x
2
+ 3x +m przez wielomian G(x)= x-m wynosi 8. Dla m=2 wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=W(x) - x
3
10 gru 19:04