logarytmy
koperek: Jeżeli log2 ≈ 0,301 i log ≈ 0,477 to log12 jest równy w przyblizeniu?
Jak to zrobić?
Proszę o pomoc z tym zadaniem, matura za pasem a ja umieram z niewiedzy
2 maj 21:48
Amaz: tam nie ma być log6 ≈ 0,477
2 maj 21:50
koperek: ups przepraszam za błąd
poprawna treść zadania:
Jeżeli log2 ≈ 0,301 i log3 ≈ 0,477 to log12 jest równy w przyblizeniu?
2 maj 21:52
2 maj 21:53
Keisim: no to w takim razie inaczej...
log12 = log(2*6) = log2 + log6= log2 +log(2*3) = log2 + log2 + log3 = ...
Nie popełniłem gdzieś błędu, bo czasem mi się to zdarza?
2 maj 21:55
koperek: wporządku, dzieki wielkie
2 maj 22:00