Oblicz iloczyn pierwiastków
krak: 4√7 * 8√7 * p16{49}
2 maj 21:11
Ms.Ginny: Zmien pierwiasti na potegi; z 49 zrob 72; dodaj potegi i powinien wyjsc √7
2 maj 21:17
Dziaku: Zamien 49 na 7 czyli musisz spierwiastkowac 49 i pozniej to z wlasnosci o tych samych
wyklanikach
2 maj 21:17
ciezka: 71/4 * 71/8 * 491/16 = 71/4 * 71/8 * (72)1/16 = 71/4 * 71/8 * 72/8
= 74/8 = 71/2 = √7
2 maj 21:21
ciezka: ugh.. tylko się nawklepywac trzeba
2 maj 21:21
Ms.Ginny: no ja wlasnie za leniwa jestem i wolałam mu opowiedzieć co ma zrobic, bo nie chcialo mi sie
tego wpisywac
2 maj 21:23