matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
goti :D
Svanar:
|ab| = |ad| = |cd| |∠ADC| = 180−2α |∠ADB| =2α ∠A = ∠B α+180−4α = 2α 5α=180 α = 36 wiec ∠A = ∠B = 72
2 maj 20:18
dan:
?mamy to sprawdzić?
2 maj 20:22
dan:
jest dobrze
2 maj 20:24
Svanar:
koledze zadanie pisalem
2 maj 20:26
Svanar:
180−2α + x = 180 −2α = −x x = 2α
2 maj 20:31