procenty
karolina.: Dany jest prostokąt o bokach a i b oraz prostokąt o bokach c i d . Długość boku c to 90%
długości boku a. Długość boku d to 120% długości boku b. Oblicz, ile procent pola prostokąta
o bokach a i b stanowi pole prostokąta o bokach c i d .
2 maj 19:48
dan:

c=90%a
d=120%b
p
1=ab
p
2=cd
p
2=120%d*90%b
nie wiem co dalej hehe
2 maj 19:59
magi: p1=1a*1b=1ab
p2=0,9a*1,2b=1,08ab
p1=100%
p2=108%
Stanowi 108% pola prostokąta ab.
Jeśli się mylę, prosze niech ktoś mnie poprawi.
2 maj 20:05
dan: dobrze jest magi
2 maj 20:13
ciezka: dzięki magi, utknęłam w tym samym miejscy co dan.
2 maj 20:14
dan: ciezka

musimy odpocząć dziś

czyżby też matura środa podst. + roz. ?
2 maj 20:15
ciezka: na rozszerzoną się nie porywam , jednak umysł humanistyczny jestem
2 maj 20:16
Dziaku: HUmanistyczny

? Czesto jestes na forum

Bo wiesz czasem moge jak cos dac jakies zadanko
humanistyczne bo ja tylko i tylko matematyka, nic nie rozumiem w wierszach, starych tekstach

wiec jak cos to wiesz
2 maj 20:18
ciezka: myślę,że po maturze opuszczę to miłe forum a jestem aż od wczoraj
2 maj 20:18
dan: no ja się boję polskiego

ustnego nie, ale pisemnego...
2 maj 20:18
dan: ja też od wczoraj

ale stronkę przeglądam od pół roku

i robiłem sobie matury rozszerzone z
2009 i 2008 i nie szło źle ponad połowę zrobiłem bez problemu

a resztę to już nie wiem jakby
mi pkt dali
2 maj 20:19
ciezka: a ja odwrotnie
2 maj 20:19
karolina.: Nawet zatwardziali humaniści się boją
2 maj 20:20
ciezka: ps to odwrotnie było do dygresji o polskim .
2 maj 20:20
ciezka: Karolino, chyba nie tacy zatwardziali skoro na forum matematycznym piszą
2 maj 20:22