matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc dla maturzysty
Lachu:
Rozwiąż równanie y=1−log
2
x 2
y
=x+1
2 maj 18:06
Maturzysta:
y=1−log
2
x 2y=x+1 2
1−log
2
x
=x+1
2
1
=x+1
2
log
2
x
2
=x+1 /*x
x
2=x
2
+x x
2
+x−2=0 Δ=1+8=9 x
1
=−2 x
2
=1 y
1
=1−log
2
(−2) y
2
=1−log
2
1=1
2 maj 18:28