Dj Kichawa : No to ja mam zadanko dla kichawek ktore sie tu coś naśmiewają zobaczymy czy zrobicie

Do okręgu o równaniu x
2+y
2-10x-6y+24=0 poprowadzono styczna do której należy punkt
A=(2,4) Podaj kat pod jakim ta styczna jest nachylona do osi OX

Dziekuje
10 gru 18:35
kiwi:
proste

napisz równanie tej stycznej i tgα= a a --- wspólczynnik kier.
10 gru 18:38
Dj Kichawa : no to zrób jak takie proste równie prostej żeby napisać trzeba mieć dwa punkty a żeby
wyznaczyć 2 w tym zadaniu to wcale nie jest takie proste a i pamiętaj ze mamy tutaj 2
przypadki tej stycznej
10 gru 18:40
kiwi:
S(5,3) r
2=10 (x-5)
2 + (y-3)
2 = 10
styczna ma równanie
(x-5)( 2-5) + (y-3)(4-3) = 10 dalej już policz
10 gru 18:42
Dj Kichawa : nie wiem jak ty ten promień wyznaczyłeś ale masz jakąś ruska metodę bo jeśli potrafisz
dodawać odejmować itd to promień powinien ci wyjść
√12
10 gru 18:45
kiwi:
Zadne dwa przypadki

bo punkt(2,4) lezy na tym okregu

10 gru 18:45
Dj Kichawa : ten punkt jest napisane jak byk że należy do stycznej a nie do okregu
10 gru 18:46
kiwi:
r
2 = a
2 +b
2 - c r
2 = 25 +9 - 24 = 10



10 gru 18:47
Dj Kichawa : no jesteś zajebisty weź idz na jakieś forum dla gimnazjalistów jak nawet nie potrafisz
wyznaczyć promienia okregu
10 gru 18:48
kiwi- gaga: i do stycznej i do okręgu

tak się złożyło:0
bo w tym przypadku takie jest równanko stycznej

sprawdź
czy należy do tego okręgu

proste

podstaw za x= 2 y= 4 i tyle
10 gru 18:49
kiwi- gaga: Należy mi się przepraszam


bo r
2 = 10 weź wzór
na r=
√a2 +b2 - c
10 gru 18:51
10 gru 18:53
kiwi- gaga: I dzisiaj mogę tylko popatrzeć jakich Wy
macie dzisiaj nauczycieli OK

10 gru 18:54
Dj Kichawa : (x-5)2+(y-3)2+24-36=0
(x-5)2+(y-3)2=12
Kur.. widzę ze należy ale przepisuje się na geografie bo mnie to zadanie wkurw..... narq
10 gru 18:56
kiwi- gaga: A poza nawiasem ( to nie naśmiewam sie

czasami tylko żartuję OK

jak Cie uraziłam swoim humorem to ....... sorryy
10 gru 18:56
Dj Kichawa : 3 lata chodziłem tylko na wagary piłem itd do matury uczę się sam od podstaw od 3
miesięcy to mam prawo czegoś nie umieć a to zadanie jest głupie a poza tym co ty
nauczycielem jesteś

?
10 gru 18:57
kiwi- gaga: I co

? jak mina

życzę Ci samych sukcesów na polu matematycznym też


mylic moze sie kazdy

ja czasami też

10 gru 18:58
Dj Kichawa : dobra to idę się uczyć a za zadanie dzięki
10 gru 18:59
10 gru 19:00
Dj Kichawa : takie proste zadanie a mnie zabiło no niech je coś trafi
10 gru 19:05
- gaga: No widzisz

przeważnie na prostej drodze sie potykamy


jak w życiu

nie przejmuj sie i trzymaj tak dalej

no może nie tak

Powodzenia i pozdrówka
10 gru 19:09
arturo: prosze o pomoc... te zadania sa na pewno proste ale nie dla mnie... mam duze zaleglosci
po chorobie... jest chetny badz chetna do rozwiazania? dzieki
10 gru 19:12
- gaga: a gdzie je masz
10 gru 19:14
arturo: na forum z zadankami
10 gru 19:18
b.: (x-5)2+(y-3)2+24-36=0 ???
a czemu -36? 25+9 = 34, czyli -34 i będzie r2=10 :)
11 gru 15:19
gaga: Nie rozumiem tego "czemu"
11 gru 15:22
Dj Kichawa : zrobiłem błąd temu
11 gru 16:10
Miki: Ahhhaaaaaaa


siemanko

(juz najedzony
11 gru 16:18
Miki: "gaga"

"D
11 gru 16:19