2 zadanka dla hardcorów ;p
Ms.Ginny: Dwa problemy.
1.
http://img411.imageshack.us/img411/1637/dsc01213b.jpg
2. 6 osobowej ekipie trzeba zarezerwować pokoje w hotelu − pokoje są 2 i 3 osobowe. Na
ile sposobów można to zrobić jeśli w hotelu jest 6 trzyosobowych pokoi oraz 10 dwuosobowych.
2 maj 16:09
dan: Uzasadnij... daruję sobie
2 maj 16:11
maxiol77: nie wiem!
2 maj 18:57
Ira: a czy pokoje muszą być pełne
2 maj 19:13
Ms.Ginny: nie musza byc
2 maj 19:19
ciezka: wg mnie na dwa sposoby zakładając ,że muszą być pełne
2 maj 19:19
ZuuY: 2.
Sprawdź czy taki wynik wyszedł, bo wydaje mi się, że źle

To pierwsze zadanie mnie dobija

Nie wiem jak to zrobić. Jak dojdziesz do tego to daj znak
2 maj 19:33
Ms.Ginny: W pierwszym zrobiłam cos takiego
P=m*n
m=y−2=2+ax−3−2=ax−3
n=x−3
P=m*n=ax−3−*x−3=a
W drugim
162*(164 + 16*153 + 162*152 + 163*15 + 154 + 16*153 + 162*152 + 163*15 + 153*14 +
16*152*14 + 152*142 + 153*14 + 16*152*14) = 179.620.096
Może ktoś sprawdzić czy to jest dobrze?
2 maj 21:35