matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie okregu
Monia:):
wyznacz równanie okręgu stycznego do osi Oy, którego środkiem jest punkt S=(3,−5)
2 maj 15:48
Godzio:
A(0,−5) r
2
= 3
2
+ (−5+5)
2
= 9 O: (x−3)
2
+ (y+5)
2
= 9
2 maj 15:51
Monia:):
dziekuje
2 maj 15:55