matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
Gość:
Zapisz wzór funkcji y= −3x
2
+6x−1 w postaci kanonicznej i podaj zbiór wartości tej funkcji.
2 maj 15:42
Svanar:
y=−(3x
2
−6x+1) = −(3x−1)
2
ZW = (−
∞
, 0>
2 maj 15:44
Godzio:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
2 maj 15:45
Gość:
dzięki
2 maj 15:49